Har du styr på dit petanqueudstyr?

Du må ikke gå ned på dit petanqueudstyr! Hvis du skal i gang med spillet, er der her nogle gode råd til, hvad du skal have med ud på petanquebanen, for at få mest muligt ud af det fantastiske franske kuglespil.

Kugler

Det allervigtigste når du skal i gang med petanque, er naturligvis kuglerne. Mange har stødt på kugler i supermarkeder. Dette er stort set altid billige kugler produceret i østen. Disse er også ganske glimrende at spille med, hvis man bare hygger i haven med familie og venner. Hvis du til gengæld gerne vil have kugler produceret i høj kvalitet og som kan holde i mange år, så er det en stor fordel at købe konkurrencekugler. Et sæt konkurrencekugler fås i mange modeller og prisniveauer og altid i sæt á 3 stk. Det allervigtigste er at du får valgt den rigtige størrelse og vægt.petanquekugler

 

Størrelse: De størrelser som flest spillere anvender er kugler mellem 72 og 75 mm. Du skal især tage hensyn til din håndstørrelse, når du vælger kugler som begynder. Der findes guides på nettet som fortæller dig, hvilke kugler der kan passe dig. Tjek f.eks. dette link: https://petanque.wordpress.com/select-boules/hand-size/

Vægt: Den anden vigtige faktor er vægten på kuglerne. De oftest anvendte kugler har en vægt i mellem 680 og 720 g. Tit bruger indlæggere kugler som er tungere end skytterne, men det er i høj grad også et personligt valg. Vægten skal altid være indgraveret i et sæt konkurrencekugler.

Derudover skal du også foretage valg i mellem om dine nye kugler skal være med eller uden mønster, hårdhed på stålet og om de skal være rustfrie.

 

Grisgris

Grisen er det som det hele handler om. Det er ikke så sjovt, hvis grisen falder meget i med petanquebanen. En kamp i tusmørke er også vanskelig, hvis grisen er svær at se. Derfor kan du med fordel købe farvede grise i klare farver, som rød, gul, grøn eller orange.

 

Målebåndmålebånd

Tit ligger kuglerne så tæt at der er brug for en måling. Hav altid et målebånd som en fast del af dit petanqueudstyr, da det er ret irriterende ikke at kunne finde ud af, hvem der ligger bedst. Et målebånd på 3 meter er fint. Hvis du også vil være sikker på om grisen overholder længden fra kastecirklen, så må du en tur i byggemarkedet og investere i et 10 meter målebånd.

 

Kludklud petanque

Uanset om det regner eller solen skinner fra en skyfri himmel på en sommerdag, så er det altså en ret god idé at have en klud i lommen. Du kan få tørret støv af, der gør at du får et bedre greb på kuglen, når du kaster.

 

Magnet

Har du rygproblemer eller optræk til det, så kan der være langt ned efter dine kugler, når runden er færdigspillet. Derfor bør du anskaffe dig en kuglemagnet som består af en snor med en magnet i enden. Det skal ihvertfald ikke forhindre dig i et spil petanque.kuglemagnet

 

Taske 

Hvis du ikke vil have dine kugler liggende løst og flyde på petanquebanerne eller indenfor på gulvet, så er en petanquetaske en rigtig god idé. Taskerne fås i forskellige størrelser til både et og to sæt kugler.

petanquetaske

 

Der findes mange forskellige slags kugler og andet petanqueudstyr. Du er meget velkommen til at kontakte os om dette. Meget gerne også i kommentarfeltet nedenfor. Vi kan også henvise dig til forhandlere, så du får det rette udstyr.

 

God kamp!

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *